24 timer i Dubai

Har du en anden slutdestination end De Forenede Arabiske Emirater, men en lang mellemlanding i Dubai, så kan du her blive klogere på, hvad du kan bruge tiden på i Dubai. Spild ikke bare din tid i toldfrie butikker i verdens travleste lufthavn, Dubai Internationale Airport. Udnyt lejligheden ved at tilbringe et stykke tid i en af verdens mest spændende byer.

Uanset om du stopper i eller opholder dig i et andet emirat i løbet af din ferie og ønsker at overnatte, er Dubai en perfekt 24-timers destination.

Sådan stopper du i Dubai
At komme til byens centrum fra lufthavnen er billigt, nemt og let. Du kan booke en fuld mellemlandingspakke på forhånd, hvis du flyver med Emirates Airlines. Men det er lige så godt at få et midlertidigt visum, hvis du lige er ankommet. Ved ankomst tager du afsted til hotellet, hvor du kan booke alt lige fra to timers ophold til en hel dag/nat.

Uanset om du vælger at tage Dubais metro, taxa eller bus, tager en tur til Dubais centrale dele mellem 15 og 30 minutter, afhængige af trafikken.

Morgen – baseret på Downtown Dubai
Når det er sagt, er det snarere et spørgsmål om at prioriteter at finde relevante aktiviteter i Dubai end at se efter mulige alternativer. Nogle gange kan det store udbud faktisk føles vanskeligt at få overblik over, især hvis du kun har et par dyrebare timer til overs.

Geografisk er det smart at starte din dag i centrum af det ”nye” Dubai da der her kan findes et væld af byens mest berømte seværdigheder. Den mest iøjnefaldende er naturligvis verdens højeste bygning, Burj Khalifa. Hvis du kommer der tidligt om morgenen, har du den bedste chance for at springe køerne over til den utrolige udsigt på det øverste observationsdæk over. Så kan du også bekræfte, samt betale billetter til Burj Khalifa, både nemmere og billigere.

Ved foden af ​​Burj Khalifa findes verdens største koreograferede springvand, der spiller hver aften og to gange ved frokosttid hver dag. Oplev mindst et pompøst vandspil, hvis du har vejen forbi – det er imponerende. Springvandet ligger indenfor en kort gå distance til verdens største indkøbscenter, Dubai Mall, som har over 1200 butikker, men også et af ​​UAE’s førende akvarier, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, samt temaparkerne KidZania og SEGA Republic. Downtown Dubai har sin egen metrostation og er også tæt på det designindstillede Dubai Design Distrikt D3 der er et design- og fashionsdistrikt som er værd at besøge.

Frokost i Gamle Dubai
Tag metroen nordpå og få frokost i Dubais hyggelige ældre kvarter. Prøv lokale specialiteter (Shawarma) på for eksempel Al Bait Al Qadeem Restaurant og Café eller fejrede Estrellas. Når batterierne er genopladte, kan du tage en traditionel båd over Dubai Creek (Dubai Bay), og gå en tur mellem den gamle bys karakteristiske indendørsmarkeder, souq’ene, og nyde den lokale kunstscene. De to souqs som er virkelig spændende er Gold Souq med enorme mængder af guld, samt Spice Souq, for har krydderier fra alle fire verdens hjørner.

Dubai museum
Enhver, der ønsker at lære mere om Dubais historie og imponerende vækst, kan besøge Dubai Museum og også blive fascineret af emiratets ældste bygning – Al Fahidi-fortet fra 1787.

Eftermiddag i palmeskygge
I løbet af anden halvdel af dagen anbefaler vi en tur til byens sydlige kvarter. Vil du fange et par timers solskin på stranden, før dit forbindelsesfly starter? I dette tilfælde er Jumeirah Beach og Kite Beach dejlige, betalingsfrie vandhuller med gode toilet- og badefaciliteter. Fra den sidstnævnte paradisstrand kan du også se Dubais mest berømte og verdens eneste syv stjernet luksushotel, det ikoniske Burj Al Arab.

Vil du heller prøve noget andet?
Ved Palmens fod ligger det relativt nybyggede Dubai Marina. En stor kunstig lagune, der snor sig gennem dette moderne kvarter og omkranses af nogle af verdens højeste skyskrabere til huse, caféer, luksusrestauranter, butikker, femstjernede hoteller og hyggelige spadsereture. Prøv at gå på The Walk eller Marian Walk der er fyldt med cafeer, butikker og restauranter med udsigt til flotte både og hyggeligt byliv.

Dubai om natten
Stadig god tid inden flyet afgår? Der er meget mere at lave i Dubai, selv når mørket er faldet på. Efter at have taget et lækkert middagskrydstogt i Dubai Marina, mens solen langsomt går ned over horisonten, er det tid til at tjekke, hvad Dubais natteliv har at byde på.

Dubais holdning til alkohol bliver mere liberal hvert år, hvilket har ført til, at natklub efter natklub dukker op i Dubais ørkenlandskab. Den bedste strandfest findes på Zero Gravity Beach, mens den anerkendte natklub i White Dubai tilbyder en 360-graders udsigt over metropolen fra taget af Meydan Racecourse. Cavalli natklub er en klub hvor man ofte kan se nogle af verdenens mest berømte musikere.