Danish Business Pavilion etablerer partnerskab med Robotto omkring Verdensudstillingen i Dubai.

“Skovbrande er ikke bare et vestligt problem, men et globalt. Hvorfor vi glæder os til at vise hvordan kunstig intelligens og robotteknologi kan gøre brandmænd pro-aktive i deres kamp imod en af de mest dødelige symptomer på global opvarmning, ved verdensudstillingen i Dubai.”

Kenneth Richard Geipel, Robotto

26. Oktober 2020

Intelligente robotter skal hjælpe brandmænd med at bekæmpe skovbrande.

Vores vision i Robotto er krystalklar! Vi vil gøre verden mere bæredygtig gennem avanceret robotteknologi. Med AWRA vil vi bevise over for verden, at teknologien er på et niveau, hvor det kan gøre en reel forskel. Det stigende antal og intensiteten af skovbrande er et dødbringende symptom på global opvarmning, og det kan vi mindske.

Grundet klimaforandringer strækker brandsæsonen sig nu udover de traditionelle tørre måneder. I Europa varede brandsæsonen fra juli til september, men strækker sig nu til både juni og oktober. Det samlede brændte skovareal er også steget. Skovbrande i Europa i 2019 brændte et område 15% større end gennemsnittet fra perioden 2008-2018. Verden oplever nu fænomenerne mega-brande. Disse brande “antænder og formerer sig under meget svære vejrforhold, hvilket ofte gør dem ekstraordinære på grund af deres størrelse, intensitet og dybe langvarige sociale, økonomiske og miljømæssige påvirkning.” – Generaldirektoratet for forskning og innovation, Europa-Kommissionen.

I Robotto er vi fast besluttede på at tackle en af verdens mest dødbringende, forurenende og økonomisk dyre symptomer på global opvarmning. Ved hjælpe af AWRA, vores Autonomous Wildfire Recognition and Analytics drone platform, gør vi brandmænd verden over i stand til konstant at være pro-aktive i deres operationer. AWRA opererer fuldt autonomt, og udregner den præcise lokation, størrelse og retning af en given skovbrand, og plotter og opdaterer denne data på et topologisk kort flere gange i sekundet. Vi giver brandmænd mulighed for at slukke skovbrande hurtigere.