Expo 2020 kommer til Dubai

I oktober 2020 overtager Dubai stafetten fra Milano som værtsby, for den næste og største udgave af den meget prestigefyldte verdensudstilling. Helt præcis afholdes Expo 2020 i Dubai fra d. 20. oktober 2020 til d. 10. april 2021. Dermed foregår Expo 2020 over 173 dage.

Under mottoet ”Connecting minds, creating the future” vil Expo 2020 i Dubai være en udstilling, som verden sent glemmer. Ikke overraskende planlægger arrangørerne i sand Dubai-ånd den mest storslåede og interessante Expo-oplevelse nogensinde. Emiren af Dubai, Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum skriver bl.a. på Twitter, at Dubai vil afholde den bedste udgave af Expo i dens 168-årige historie. Det er i øjeblikket den danske præsident i organisationen Bureau International des Expositions, Steen Christensen, der koordinerer alle globale Expo-events. Den næste store World Expo bliver afholdt i Japan i 2025, og derudover bliver der afholdt andre mindre Expo-events hvert år, rundt omkring i verden.

Emnerne vælges på forhånd
Hver udgave af verdensudstillingen har et eller flere temaer, som de deltagende lande udstiller og bygger deres pavilloner på baggrund af. I 2020 er formålet at belyse innovationer og idéer, som forbedrer verden, med det udgangspunkt at skabe muligheder for det enkelte individ, forenkle mobiliteten på en global skala, samt bidrage til en bæredygtig udvikling – man skulle næsten tro at det var Danmark der havde udviklet formålet, da dette ligger lige i Danmarks boldgade. At netop Expo 2020 fokuserer på miljøspørgsmål, er noget, som ikke bare ses på selve udstillingsområdet, men på hele byens forberedelse – CO² neutral-projektet Dubai Sustainable City er et af mange beviser herpå. Dubai Sustainable City er en by, som er bygget udelukkende med fokus på bæredygtighed og miljø. Yderligere har Dubai siden år 2012 opført en solcellepark der generer 800MW strøm og når den er færdig, skal solcelleparken gerne genere 5.000MW strøm. Dette vil opnås ved en blanding af traditionelle solceller og koncentreret solenergi, hvor man retter flere af solens stråler mod det samme sted og derfra opfanger energien.