Økoturist i København

VisitCopenhagen.dk fremviser den grønne by overskueligt og nemt!

København er omgivet af vand og strøet med parkarealer. I disse områder færdes klimabevidste borgere som udmærker sig ved bæredygtighed og høj livskvalitet. Byens havnebade har rent vand til at svømme i, miljømærkede hoteller, elektriske bycykler, og det bliver ved. Ånden i København er en moderne storby som hele tiden understøttes af den bæredygtige samvittighed. København er en oplagt mulighed at besøge hvis man ønsker at undlade at efterlade noget spor på klimaet. Det er hvad VisitCopenhagen kalder en økoturist. Ifølge dem har mere end 70 % af Københavns hotelværelser en miljøcertificering.

De nordiske køkkener blandes i København med de internationale og samler sig om en høj standard og top kvalitet. Det nordiske køkken har sågar prydet sig på økologi og årstidens tilgængelige råvarer i de sidste år, og har vist hele verdenen, at der ikke skal mere end innovation og eftertanke til at skabe fyrstelige retter ud fra de simpleste råvarer.

Cykler er udbredte

København er en cykelby. Der er ingen vej uden om det – der er cykler overalt og der er fokus på cyklernes trivsel i bymidten. Der opføres cykelruter alle vegne og langt de fleste folk, som bor i København, har mindst én cykel, som de dagligt bruger til og fra arbejde, til at handle, eller til bare at komme rundt i byens gader. København introducerede som en af verdens første byer gratis bycykler i 1995. I moderne tider blev disse erstattet af elektriske cykler hvor man har GPS tilgængelig. Der bliver hele tiden udvidet og sendt flere cykler på gaden. De er tilgængelige ved stationer og stoppesteder.

 

Vidste du…

… at der er flere cykler end indbyggere i København?
… at det er gratis at medbringe cykel i S-togene?
… at alle taxaer i København kan have cykler med?
… at op mod halvdelen af Københavnere cykler til og fra arbejdspladsen?

København som forbillede

Ofte inspirerer dette andre byer verden over til at få gang i de samme løsninger, som København. Der er konstant fokus på at viderebygge den klimarigtige ånd på alle fronter, om det så er parker eller byområder eller andet. Det er en by i vækst og konstant forandring for det bedre, samtidig med at det er en funktionel storby og metropol. Det største af disse projekter er opførslen af Nordhavn, det største af sine projekter i hele Nordeuropa og der kollaboreres derfor fra mange lande.

Det ligger helt til København at være en by omgivet af vand. Det er faktisk en vigtig del af byens identitet, og ifølge mange borgere ville de ikke kunne kende den uden. Der er søer og bassiner og kanaler hvor vandet bruser overalt. I sommervarmen optager folk strandene og havnebadene for at bekæmpe varmen, men selv om vinteren trodser nogle kulden og vinterbader i havnebadenes klare vand.  Man kan nemt planlægge byturen omkring de mange attraktioner og luksusrestauranter på havnekanten fra VisitCopenhagens hjemmeside, hvor hele byen er overskueligt samlet på ét sted.

Københavnsk mentalitet til Expo 2020

Når danmark skal repræsenteres i Dubai til Expo 2020 skal vi medbringe massere elementer fra Danmark og hvad vi gør for at skåne miljøet. Vi skal ned og vise hvordan vi kan lave lækker mad fra simple råvarer der er let tilgængelige. Vi skal understrege hvor godt og hvor nemt det kan være at tage en cykel frem for en bil. Og vi skal vise at gøre gode ting for miljøet, ikke behøver at være til besvær eller forværre ens levemåder.