Ørkeneventyr for hele familien

 Hvad end du er til fart, hygge eller ekstraordinær panoramaudsigt, er ørkenen i Dubai helt sikkert noget for dig.

Hvis du er en person, der godt kan lide lidt ekstra hastighed, er der i Dubais ørken to ting du ikke må gå glip af. Du har her muligheden for at hoppe på bagsædet af en firehjulstrækker, eller lad en erfaren chauffør køre dig rundt i de berømte sanddyner. Spænd sikkerhedsselen og hold godt fast, for når speederen først trykkes i bund, føles det præcis, som at sidde i en rutsjebane, bare sjovere. Kan du godt lide selv at tage styringen og at have kontrol over din fart, kan du med fordel leje en ATV. Der er mulighed for at køre om kap med dine venner og familie og komme ud i helt andre omgivelser, end du formentlig er vant til – bare husk at spænde hjelmen!

 

Er noget af det bedste du ved hyggelige og uforglemmelige stunder med dem, du holder af, så skal du gribe muligheden for at få en overnatning i ørkenen under stjernerne. De fleste former for overnatning i ørkenen inkluderer en vaskeægte ørken buffet og muligheden for at bo i en smuk og autentisk lejr omgivet af de fantastiske klitter af sand. Du kan også vælge at tage muligheden ”Platinum Heritage’s Overnight Desert Safari”. Denne pakke inkluderer camping i et traditionelt arabisk stenhus med madras, puder og soveposer. Sørg for at fange ørkenens solopgang, inden du skal spise fra gourmet-morgenbuffeten med friskbrygget kaffe, røget laks, kaviar, frugtplatters og meget mere. Oftest sørges der også for, at nogle erfarne trænere viser dig de majestætiske falke, de Forenede Arabiske Emirater’s nationalfugl, helt tæt på.

 

Skal du have en helt ekstraordinær oplevelse, som du måske kun kommer til at prøve én gang i livet, skal du se solopgangen fra helt nye højder. Book en tur i en luftballon, der tager dig over de røde sanddyner, og giver dig en udsigt, du med garanti ikke har set før. Tag afsted tidligt om morgenen før solen står op. Se luftballonen blive blæst op, og begiv dig efterfølgende op i over 1000 meters højde, imens du ser solen stå op over bjergene i det fjerne. På turen vil du også få muligheden for at se falke flyve rundt og kunne spotte andre af ørkenens dyr nede i sandet. Hvis du vælger at begive dig ud på denne exceptionelle tur, er du med garanti sikret en betagende oplevelse, du helt sikkert aldrig vil glemme.

 

Dubai er altså meget mere end blot en storby. Det er en by, der trods sin unge alder, har formået at skabe en blanding af et glamourøst miljø i form af skyhøje bygninger og udsøgte restauranter på nogle af verdens smukkeste hoteller. Du kan opleve det afslappende strandliv og ikke mindst den autentiske ørken, helt tæt på og hvilket kan give dig en ide om, hvordan denne del af verden så ud for mange år tilbage.

Skrevet af Line B. Hjorth