Grundtema: Mulighed

Opportunity er et af de tre temaer som Expo 2020 er bygget op omkring. Vi har alle magten til at forme fremtiden. Expo 2020 sigter mod at frigøre dette potentiale på flere måder, såsom at støtte løsninger på sociale problemer gennem Expo Live-programmet og introducere besøgende til nye ideer, som inspirerer dem til at handle.

Pavillon – Opportunity
Det er gennem mulighederne, at de besøgende vil indse deres vitale rolle i, hvordan den menneskelige udvikling tager form ud fra deres egne handlinger. Her vises det, hvordan vi alle er essentielle som aktører i kampen mod spild og overbrug.

Har du nogensinde spekuleret på, om du kan skabe ændringer, der rent faktisk har en effekt? Opportunity Pavillonen forsøger at skabe den bro, der forbinder alle disse tanker med virkeligheden, og giver den besøgende indblikket i, hvordan de kan være mere bæredygtigt bevidste, uden at give afkast på noget af deres livskvalitet.

De besøgendes oplevelse er baseret på en række gameplay-øjeblikke, der vil udfordre dem til at tænke på spørgsmål, der er relateret til grundlæggende behov for vand, mad og energi. Via simuleret miljøer kan den enkelte forsøge sig, som aktør i deres eget samfund. Håbet for dette er, at skabe en forståelse for, hvad man som privatperson kan gøre og hvordan. Dette så de besøgende kan indse, at det faktisk ikke behøver at være så svært at redde en Jorden. Man skal blot tage et skridt ad gangen og med et smil.