Rejsen til Dubai

At rejse til Dubai er som at rejse til ethvert andet land, men det er vigtigt at vide, at det er beliggende i en del af verden, hvor kulturen i nogle henseender adskiller sig fra den danske kultur. Det gamle klassiske ordsprog “skik følge eller land fly” kan være noget man skal huske på, når man rejser til De Forenede Arabiske Emirater. Nedenfor er nogle spørgsmål relateret til at rejse til Dubai og hvordan man bør forholde sig.

Hvad slags tøj skal jeg have på, når jeg rejser til og opholder mig i Dubai?
Det er helt fint at være sommerklædt. Det er trods alt et land, hvor temperaturen sjældent falder til under 20 grader. I de varmeste måneder, som er maj, juni, juli og august ligger temperaturen mellem 40 – 50 grader. I de ”kolde” måneder, som er december og januar ligger temperaturen på mellem 20 – 30 grader. Hvad man kan være betænkelig med, er ikke at klæde sig for let i offentlige miljøer som indkøbscentre. Nogle gange kan du se et skilt eller to, som indikerer, at dette område har påbud for lange ærmer. I nogle konservative områder er det dog en anbefaling at være mere påklædt, mens for eksempel barer og natklubber overhovedet ikke har de samme påklædnings regler.

Må jeg besøge en moské og hvordan forholder jeg mig?
Selvfølgelig må du det! Den islamiske tro er et grundlag for de Forenede Arabiske Emirater, men både kristne og hinduer har deres egne kirker og templer. Der er en åben udsigt over de hellige bygninger, og du er mere end velkommen til at besøge moskéerne, der findes i Dubai og i resten af UAE. Vi kan bl.a. anbefale at besøge Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi og Al Salam Mosque i Dubai. Moskéerne er åbne hver dag i ugen, dog afholdes der fredagsbøn hver fredag og denne dag er alle moskéerne yderest fyldte.

Hvad med lokale helligdage og weekenden?
Fredag og lørdag er weekenden i Dubai, så deres weekend starter en dag før vores weekend i Danmark. Derfor er nogle butikker lukket om fredagen. Dog er de fleste forretninger og specielt shopping centre åbne hele dagen, alle dage om året.

At rejse til Dubai er en oplevelse i sig selv. Her får du varmen, det spændende Mellemøstlige køkken og shopping ud over det almindelige! Her er tre tips til rejse til Dubai: Dubai er meget afslappet og meget åben for alle mennesker og kulturer. Dubai er også en af de mest sikre byer i verdenen, hvor det er sjældent at der er tyveri og vold – f.eks. låser folk sjældent deres biler. Men for at kunne bibeholde det trygge miljø, er der meget politi – som alle har fået kursus i engelsk og god opførsel – så bare spørg om hjælp hvis du har behov.

Skal jeg tage en vaccine?
En gentagen god vaccination er at have beskyttelse mod hepatitis A og B. Dog er der ikke behov for yderligere vaccinationer, når du skal rejse til De Forenede Arabiske Emirater. Så er det altid et spørgsmål om, hvor længe du planlægger at opholde dig i landet, og hvad du skal foretage på din ferie.

Hvordan er internettet og telefonforbindelserne i Dubai?
Vil jeg være i stand til at foretage opdateringer på mine sociale medier, mens jeg er i Dubai? Wi-Fi er tilgængeligt i de fleste hoteller, restauranter og indkøbscentre. Du har normalt adgang til en relativt god forbindelse, der fungerer som herhjemme i Danmark, det vil typisk være 4G. Du kan også købe billige simkort med gode pakker, bl.a. i lufthavnen. Husk at der forbud for telefonsamtaler igennem WhatsApp, Messenger og andre apps. Nogle af apps er også lukket, som hvis du ikke kan bruge dem, er det ikke din telefon der er i stykker, men blot appen der er lukket i landet.