Top 10 budget-venlige oplevelser i Dubai

Dubai har meget forskelligt at byde på. Kast et blik på listen herunder og se hvilke fantastiske ting, du kan opleve og oveni købet til attraktive priser.

  1. Guld og krydderier

Bur Dubai Souks
Tag til Bur Dubai og oplev det moderne Al Seef shopping distrikt. Her kan du gå rundt og kigge på markeder og købe dig til alt fra det smukkeste guld til de lækreste krydderier. Herefter kan du for blot AED 1 (knap 2 DKK) hoppe på en af de traditionelle abra både og tage på en lille sejltur, der krydser den berømte Dubai Creek.

 

  1. Kultur

Jumeirah Mosque
Moskeen er den største i Dubai, og her får du muligheden for at opleve den muslimske kultur helt indefra. Moskeen kan opleves for blot 45 DKK, og er bestemt værd at se, når man besøger en så moderne samt traditionel by som Dubai.

 

  1. Skyhøje udsigter

Burj Khalifa
Verdens højeste bygning er et ”must see” på din tur til Dubai. Udefra stråler den op fra resten af byens spektakulære arkitektur, og indefra giver den dig mulighed for at se hele byen fra dens absolutte top. Burj Khalifa er 828 meter høj, og du kan komme op på 125. etage og opleve historien bag bygningen samt den smukke udsigt for under 300 DKK.

 

  1. En tur igennem historien

Al Shindagha Museum
Placeret ved Dubai Creek kan du finde Al Shindagha Museum. Museet byder på en fascinerende indsigt i nationens fortid, der viser dig, hvordan områderne af byen har udviklet sig over de sidste år. Inden du tager derfra, skal du huske at tage forbi det fantastiske ”Perfume House”, som ligger lige ved siden af museet. I parfumehuset kan du opleve de mange arabiske dufte, og hvorfor disse er så vigtige for det arabiske samfund. Prisen for museet er 25 DKK for voksne og 10 DKK for børn.

 

  1. Den lokale madoplevelse

Street food i Dubai
Vi kender efterhånden alle til begrebet ”street food”, og i Dubai er det, ligesom i Danmark, noget du ikke må gå glip af. Tag til ’2nd of December Street’ og smag autentisk street food fra Indien, Iran, Libanon og mange andre lande. Her finder du frisk og lækker mad til en beskeden pris på omkring 25 DKK pr. person.

 

  1. Inspirerende kunst

Al Fahidi kvarteret  

Iblandt de traditionelle tårne og bevarede bygninger i det historiske kvarter Al Fahidi, finder du også kunstgallerier og gårdsplads cafeer, der giver dig følelsen af at være væk fra den supermoderne storby. Du kan bl.a. tage til Majlis Gallery for at se på kunst og skulpturer, og herefter tage forbi Arabian Tea House, hvor du kan smage udsøgt autentisk mad og vælge mellem 100 forskellige slags te. Al Fahidi er også hjem for Sheikh Mohammed Centeret for Kulturel Forståelse og ikke mindst Kaffemuseet. Udover diverse cafeer er entré i Al Fahidi gratis.

 

 

  1. Et dyb i Golfen

La Mer

Med solskin året rundt og sand så langt øjet rækker, tilegner Dubai sig ganske godt for en strandferie. Der er mange forskellige offentlige strande i byen, som er gratis for alle. La Mer er en af dem, og tilmed en af de nyeste. Her finder du masser af plads på stranden til solbadning, en svømmetur i den Arabiske Golf, samt diverse cafeer og ishuse til når den lille sult melder sig. Området er fyldt med farverige indtryk, og selvom det ikke ligger langt væk fra midtbyen, vil du opleve en anden og frisk side af Dubai, når du tager til La Mer.

  1. En anderledes film oplevelse

Cinema Akil
Hvis du elsker at se film, og godt kunne tænke dig at prøve en ny og spændende form for biograf, skal du tage til Alserkal Avenue. Her ligger nemlig regionens første permanente ”arthouse cinema” som hedder Cinema Akil. Biografen viser nogle af de bedste uafhængige film og festivalfavoritter, og i stedet for blot at sidde i almindelige biografsæder, har du her mulighed for at slænge dig i pudder og sofaer. En film oplevelse i Cinema Akil koster under 100 DKK pr. person.

 

  1. Det dansende springvand

The Dubai Fountain
Det dansende springvand Dubai Fountain er så populært, at det hver dag tiltrækker flere tusinder af besøgende. Lokaliseret lige ved Dubai Mall, kan du fra kl. 18 om aftenen se det koreograferede springvandsshow med storslået musik hver halve time. Sæt dig på en restaurant udenfor og overvær showet, mens du nyder din aftensmad. Showet er gratis at se for alle.

 

  1. Ørken safari

Tag væk fra byen og se hvor beduinerne plejede at leve
Med skyhøje bygninger og en af verdens mest moderne byer, kan det være svært at tro, at alt sammen rent faktisk ligger midt i en ørken. Tag et lille stykke væk og opdag hvor langt byen egentlig er nået siden dens oprindelse. Du kan booke en ørken safari, hvor nogle af de mest ørken erfarne mennesker vil tage dig ud og køre i de berømte sand-duner, lade dig ”sand-boarde” ned af de høje bakker, ride på kameler og spise på ægte arabisk manér under solnedgangen. Priserne afhænger af den ønskede oplevelser, men starter fra kun 100 DKK pr. person.

 

Skrevet af Line B. Hjorth