Top 5 fantastiske oplevelser i Dubais ørken

Ørkenen i Dubai er meget mere end bare sand. Her får du de 5 bedste muligheder for at opleve ørkenen på bedste vis.

  1. Tag på ørken safari

 
Oplev ørkenen ved at køre rundt i de store sandduner

Det er ikke meget, der markerer Dubai bedre end ørken safari gør, og dette er en oplevelse, du bestemt ikke må gå glip af, når du besøger byen. Hop på bagsædet af en firehjulstrækker, spænd sikkerhedsselen, og lad en af ørkenens erfarende chauffører køre dig rundt i sanddunerne. Stop på vejen og tag nogle af de mest betagende billeder, når solen forsvinder ned over ørkenen, og alt du kan se er det fineste sand så langt øjet rækker. Nyd herefter en autentisk middag i et af de traditionelle beduintelte og smag på de lækreste arabiske delikatesser.

 

  1. Hop på en ATV

Hvis du kan lide at få adrenalinet til at pumpe, er dette den perfekte oplevelse for dig
Bed din taxachauffør om at tage dig til den mest berømte sanddune ”Big Red”. Her kan du leje en ATV og køre ud og opleve landskabet selv. Husk hjelmen og tryk så ellers speederen i bund, mens du sammen med dine venner eller bedre halvdel racer igennem sandet. Big Red, eller Al Hamar, som det er kendt lokalt, er let at få øje på fra motorvejen Dubai-Hatta (E44). Bed din taxachauffør om at vente, eller book en chauffør for hele dagen.

 

  1. Sandboarding

Hvem har sagt, at man kun kan snowboarde ned af de østrigske alper?
Ørkenen har nemlig sin helt egen form for alper, hvor du kan få samme adrenalin-kick. Her kaldes det bare ”sandboarding” og forgår i stedet ned af de store flotte sanddyner. Gå op på toppen af en sanddyne, hop på boardet, og glid så ned at det stejle bjerge, mens du forsøger at holde balancen. Du kan leje et board ved Big Red, men der findes også mange gode virksomheder, som tilbyder den fulde tur. Dream Explorer Dubai tilbyder f.eks. en fem-timers tur, der starter med ørkensafari i en Hummer, og slutter af med en sandboarding session, hvor erfarende sandboardere vil lære dig tips og tricks til, hvordan du kommer ned af bjerget med manér.

 

  1. En royal ørken oplevelse

Tag en tur i ørkenen med stil
Oplev en ørkensafari på bagsædet af åben vintage Landrover. Lad din chauffør køre dig igennem ørken reservatet, hvor du kan få øje på den arabiske oryx og andre vilde dyr. Ombord på dette vintagekøretøj føres gæsterne gennem en autentisk ørkenoplevelse, der går tilbage til 1950’erne. Du kan vælge at tage på morgensafari og afslutte med en traditionel arabisk morgenmad og historiefortælling fra en lokal beduin, eller du kan vælg at tage på aftensafari, hvor du stopper for at se den fantastiske solnedgang og slutter af med et lækkert måltid på royal manér. For en ekstra eksklusiv behandling, kan du tage på den private ”astronomi tour”. Her vil du blive oplyst om arabisk astronomi og blive bragt tæt på nattelivet i ørkenen af en professionel guide.

 

  1. Tag en overnatning i ørkenen

En oase af velvære

Hvis traditionel camping ikke lige er dit fortrukken, men du i stedet har brug for absolut afslapning og velvære på første klasse, skal du tage til dette eksklusive glamping resort. Al Maha Desert Resort & Spa tilbyder luksusvillaer i traditionel arabisk stil, der hver har sin egen private ”infinity pool”. Udover afslapning kan du bl.a. komme ud og ride på kameler eller heste under solnedgangen og se den smukkeste udsigt ud over den rolige ørken.
Tip: bed om en villa med udsigt over oasen, hvor du kan få øje på gazeller og den arabiske oryx.

 

Skrevet af Line B. Hjorth