Vikingerne kommer!

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Det overordnede tema for den danske pavillon tager sit udgangspunkt i Danmarks historie.
Vikingerne begyndte deres første eksporteventyr i slutningen af 800-tallet og det er blevet ved næsten lige siden.
 

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Der er indgået samarbejde med Vikingeskibsmuseet i Roskilde (ViR), der omfatter flere punkter.

Der er aftalt følgende med ViR:

– 2D/3D fotostat af verdens største vikingeskib, ’Havhinghsten fra Glendalough’, et 32 meter langt og 10 meter højt banner, der placeres selvstændigt foran bygning.
– Vikingeskibet ’Helge Ask’ fragtes til Dubai.

Helge Ask er en rekonstruktionen af det 1000 år gamle originale vikingeskib ’Skuldelev 5’. Et 17 meter langt skib som vil blive udstillet ved vikingepavillonen.
Skibet har 26 årer, skjolde og hvad der ellers knytter sig til tiden.
Skibet der både kan beskues og beundres, bliver en fantastisk photo opportunity, hertil bygges der en platform, så man er helt tæt på skibet .

Der vil være informativ udstilling om vikingetiden sammen med skibet for alle besøgende. Der udstilles konkrete artefakter fra vikingetiden inde i pavillonen, som en del af nudging-processen.

Aftalen med ViR er en udviklingsaftale, som over de kommende måneder udvides med de muligheder, der kan gennemføres.

Der arbejdes samtidig med Expo 2020 Dubai om, at lave flere events i denne forbindelse. Dette skal skabe stærkere berøringsflade med et større publikum. Dette kan muliggøres grundet de stærke relationer med Dubai.

Bemanding af udstillingen med professionelle bådebyggere
Der arbejdes på en løsning, hvor ViR rekonstruerer et vikingeskib på de 173 dage, som Expo 2020 strækker sig over. Dette vil ske i samarbejde med lokale bådebyggere i Dubai, og dermed skabe en positiv forbindelse mellem Dubai og Danmark.

Der arbejdes blandt andet på workshops, hvor de besøgende kan lave konstruktioner af elementer fra vikingetiden, som er en hovedattraktion på ViR. Dette er bare ét af talrige arrangementer, som skal engagere publikummet og gøre det til mere end blot en fremvisning eller præsentation.